The Mailbox, Birmingham

 

The Mailbox

The works situated on the North Elevation, Level 3 at the Mailbox, Birmingham relate to a shell only single storey office extension comprising a steel frame, pre cast floor units and hollow rib floors, roof and wall cladding and curtain walling. The fit-out of the office space is by others.

Work on the site was very restricted, the building length was 105m with access only permissible from one end.

  • Steel erection and PCU installation - The materials distribution using self erection crane lifted on to the floor area and distributed via runway beams which were installed as the works proceeded.
  • Cladding installation - undertaken using a cradle system.
  • Glass installation method - Due to restricted access the glass was lifted into position using a cantilevered lifting beam positioned at each glass location. Cappings fixed using the cradle system.